zondag 26 oktober 2008

There´s no one to blaim.

Een wijze uitspraak van een wijze dame.

"Opa, vertel eens wat?"

K: 'Kennen jullie het pand van de NVSH nog?'
P: 'Ja, natuurlijk, waarom?' Zei opa.
J: 'Ja, dat kennen we, daar zijn we ook vaak geweest.'
Heel de seksuele revolutie hebben we meegemaakt.

Dit was het begin van een langdurend gesprek over de seksuele revolutie.
Ik vond het niet erg, want het was een onderwerp waar ik zelf om gevraagd had.
Maar toch, wat kunnen opa en oma's lang over iets door praten.
En dan ook over zo'n onderwerp waarvan je denkt, he!
Daar zou ik meer over moeten weten...
Maar nee hoor, dat was geen goede gedachte.
Totdat mijn opa iets leuks zei:

J: 'Maar toen kwamen de blaadjes, en partnerruil.'
P: 'Ja, en dat ging voor ons veelste ver. Elke man las uit boekjes.'
J: 'Op elke straathoek zag je dan die mannen zo'n boekje lezen.'
P: 'Ja, mannen doen dat. Mannen geilen op plaatjes.'

Het bleef een tijdje stil terwijl ik mijn best deed om niet ongelofelijk te zitten lachen.
Wat een leuke les hadden mijn opa en oma mij daar geleerd.

Dus voortaan, dames en heren.
Onthoudt:
Mannen geilen op plaatjes.
Vrouwen niet, vrouwen zijn het sterkste geslacht. ;)

Amitiés!

zondag 19 oktober 2008

Schijnheiligheid

Zoals ik helemaal begrijp hebben veel mensen een hekel aan schijnheiligheid, met die mensen doe ik mee. Ik ben het er mee eens. Schijnheiligheid is een ongelofelijk vervelende eigenschap, maar helaas, voor sommige wel weggelegd. En over dat soort mensen gaan we vandaag eens praten.

Wellicht heeft u er welleens eentje meegemaakt. Zo'n levend wezen wat zich verbergt achter zijn of haar eigen huichelarij. Het zou verboden moeten worden. Het zou in de grondwet moeten staan. Er zou een partij moeten zijn die dit werkelijk allemaal verbied. Die zijn aandacht hierop legt! Want zeg nou zelf, wie wil in deze volkomen moderne overhitte wereld.

Schijnheiligheid is een hele slechte eigenschap van mensen. Maar iedereen heeft een beetje schijnheiligheid in zich. Kijk maar eens naar vroeger. Als je een koekje had gestolen, zei je dat dan eerlijk tegen je moeder? Als je voor het eerst iets uit de winkel steelt, zei je dat dan tegen iemand? (Behalve je vriendinnen)
En zo wordt het vanaf vroegsaan al aangeleerd. Iedereen komt er mee in aanraking.


Dissimulatie, farizeïsme, geveinsdheid, hypocrisie, komedie. Allemaal woorden die het woordje schijnheiligheid anders verklaren.

Maar daarbij, kleine kinderen en schijnheiligheid is grappig, soms zelfs lief. Er wordt om gelachen, er wordt niets aan gedaan. Bij kleine kinderen word het ook geen scheinheiligheid genoemt, maar vaak een grapje, of iets anders. Maar wanneer 'grote' kinderen schijnheilig gaan doen is het opeens een ramp. Al vind ik het ook een ramp. Zeker wanneer volwassen mensen het doen. Het is gewoon niet verantwoord tegen de rest van de menselijke bevolking.

Het is hypocriet.

woensdag 15 oktober 2008

3 R''s

Voor velen is de herfstvakantie een moment van rust, rust die na al die weken school of werk heel hard nodig is. Rust is een woord dat veel mensen gelijk associeren met vakantie of weekend. Iets wat volkomen onzinnig is, omdat rust niets met vakantie of weekend te maken heeft. Goed slapen, eten en bewegen zijn de woorden die de tovercirkel rond maken. Vroeger heette het: Rust, Regelmaat en Rijnheid. Iets waar tegenwoordig niemand meer bij nadenkt is dat die woorden nog steeds heel veel invloed hebben op het tegenwoordige leven. Contrecoeur zal ik u zeggen dat ik er ook nooit over nadenk, tot op gisteravond.

Rust, waar haal je rust vandaan als je door de weeks niet goed genoeg kan slapen. Wellicht door zorgen, door piekermomenten, door ruzies, door niet te kunnen rusten. Veel mensen zeggen het weekend, want het weekend is het moment waarop je kan uitslapen. Maar is dat wel zo? Mijn antwoord hierop is nee. Zelf slaap ik in het weekend wel uit, maar word het ook flink laat. En dit is niet goed voor de regelmaat, en daardoor zal je slaapritme veranderen tot een omonkeerbare chaos.

Regelmaat is dus goed voor de mens zoals hierboven staat. En dat is ook zo. Want wie elke dag precies op hetzelfde moment zal proberen te gaan slapen, en er op het zelfde moment van de ochtend weer uit komt, zal een beter ritme krijgen. En dit is weer beter voor de rust. Ik had fiduci in het feit dat ik in het weekend wel zou kunnen bijslapen, en dat daardoor de hele week weer goed zou gaan. Maar helaas merk ik steeds meer dat het weekend stroef verloopt omdat ik laat naar bed ga, en vroeg opsta omdat ik dat gewend ben van de werkweek.

Velen artikelen op het net geven aan dat studenten nog de meest vieze wezens zijn op deze aardkloof. Jongens, jullie moeten je beter wassen!

Amitiés
Kayleigh.

Iedereen heeft een tactiek, tot hij geraakt wordt.

Hoeveel zal ik je moeten missen,
wanhopig naar iemand anders opzoek
voor alle belevenissen.
Al het kissebissen, de ergenissen.
Als ik ben uitgewaaid,
alle bossen ben langs gegaan,
eindelijk voldaan.
Kom ik dan weer aangewaaid?
Alsof ik iets heb weggegooid,
wat niet eens van mij was.
Als een gebroken wijnglas.


Al onze vuren, die je moest verduren.
Ben ik een debiel, vanwege al onze avonturen?
Pak jij de calumet, voor de zoveelste keer?
Wanneer ik kijk naar je gezicht, zie ik je afkeer.
Ik ben te koppig, zie niet de drijfveer.
En dat, met dit mooie najaarsweer......

© Kayleigh.

dinsdag 7 oktober 2008

Uruzgan

Vandaag was een enerverende dag, eerst hadden we engels, en is het voorgekomen dat ik 0 fouten in mijn werkboek had! Daarna hadden we maatschappijleer. Een zeer nuttig vak volgens velen. Eerst gingen we altijd praten, over veel onderwerpen. Zoals politiek, filosofie en kinderen. Maar vandaag moesten we een poster maken. Dit was helemaal geweldig aangezien ik veel informatie over mijn gekozen onderwerp had. Mijn gekozen onderwerp was uit de 24: Nederlandse troepen in Uruzgan.

Net zo als 4 andere groepjes. Hier ging het dus al mis. Ik wilde een speciaal, geweldig, uniek onderwerp. Wat dus al was mislukt. Eerst wilde ik het alleen doen, maar toen wilde meneer P samen met mij doen en dacht ik, nou vooruit dan. Maar die meneer P deed geen hol dus was ik eigenlijk boos. Maar ik kon niet boos zijn want onze poster werd mooier en mooier.

Dus. Nu hebben we hopelijk en vast en zeker een 10 voor onze/mijn poster. <3
Over uzurgan.

Amitiés!

maandag 6 oktober 2008

Herfstweer

Het is herfstweer in Lunteren. Overal vallen de blaadjes van de bomen. Blaadjes die rood/bruinig zijn. Bomen die kaal en leeg zijn. De wegen zijn bestrooid met deze excentrieke ellende. Onder de schoenen van de zonderlingen die nog in dit park lopen zitten markante tekens van dit herfstweer. Het herfstweer waardoor ons zwembad dicht is. Het zwembad wat verwamt werd tot 21 graden! Het herfstweer waardoor de snackbar ook al dicht is, waardoor je patat aan de voorkant moet halen. Het herfstweer waardoor vele mensen dit park nu mijden.
Wat weer voor de geweldige rust zorgt. Maar ook voor iets eng, iets stils, iets macabers.

Voor velen mensen is dit zogenaamde herfstweer een bezwaar. Ze blijven thuis. Ze ondernemen geen actie. Ze drinken thee bij de open haard. Ze nemen een koekje. Ze gaan zogenaamd vroeg koken. Of ze maken appeltaart bij de koffie.

Maar zeg nou zelf, is dit echt herfstweer? Waait het? Regent het? Stormt het? Dondert en onweer het? Sneeuwt het? Helaas is het antwoord op al deze vragen, nee. Het is heel rustig najaars weer. Daarom vind ik het vervelend dat mensen terug houdend zijn. Dat mensen geen actie ondernemen maar liever binnen bij de kachel zitten. Want ik, ik ben wel dol op actie. En wel nu, in het bos.

Opa's kastje.


Gisteren was het weer zover. Zondag, de familiedag. Zowel bij mijn ene als andere opa en oma. En daar ging ik dan ook heen. Opa en oma B! Toen ik 'smiddags het raam uitkeek goot het als een vergiet waar net iets in gewassen is! Dus ik belde fam B op en zei: 'Het gaat er niet van komen, het giet als een gek!' Waarop Opa B zei dat hij mij wel kon ophalen. Dat was natuurlijk fantastisch en ik zei dan ook ja. Kwart over drie werd het. Verheugd keek ik er naar uit.

Toen het eenmaal half 4 was (Opa's zijn altijd te laat!) gingen we naar Fam B hun huis. En dat was gezellig, want Oom en Tante B waren er al met kleine B. Kleine B was inmiddels al helemaal niet zo klein meer maar echt een schatje van een kleuter/peuter. Maar Kleine B vond mij helaas iets minder schattig en ging telkens wegschuilen bij zijn moeder. Tot hij op een gegeven moment de verkeerde inschatting maakte en mijn schoot vast pakte. Toen hij om hoog keek schrok hij zich dood!

Al met al was het vreselijk gezellig. Ik heb er ook goulash gegeten. En dat was heerlijk want Oma B kan goed koken. En daarna aten we ijs. En daarna ging ik weer naar huis. Toen ik huiswerk ging maken :p
Maar meestal is opa degene die opstaat en drinken gaat maken en dan het beroemde kastje opendoet. Het beroemde kastje zit in een enorm grote ?houten? kast die 1/6 van de kamer in bezit neemt. Maar al met al een mooie kast, voordat wat er achter die twee deurtjes zit.
'
Vorige week toen mijn vriend J, mijn broertje B en ik gingen deed Opa B het kastje open en kwam er allemaal lekkers op tafel! Waaronder marsepein!
Dat was nog eens fijn en leuk, en dat vond broertje B ook. Want binnen no time was het schaaltje leeg en kwam opa B met nog een bak met chips. Toen we thuis kwamen zaten we propvol. Maar dat maakt niet uit. Want we benoemen zondag nu als opa-en-oma-dag! Dus de volgende dag sporten we alles er weer af. ^^

Amitiés!~
Madame K.