zondag 19 april 2009

De Zondag.

De zondag staat bekend om zijn freudiaanse versprekingen. Zoals zondig, zondeg, zondaag, zindog enzovoort. De zondag staat ook bekend om zijn uitgebreide ontbijt rond 12 uur. Met croissantjes en roomboter. Net zoals met Pasen. De zondag staat ook bekend als de laatste dag van het weekend, waarin je nog net zo'n vrijheidsgevoel heb maar al minder dan zaterdag of vrijdag. Daarnaast is de zondag natuurlijk een teken van puur egoistische gevoelens. Op de zondag denk je alleen aan jezelf. Because you worth it, zeg maar. En de zondag staat tot slot bekend als een rustdag.....

De zondag doet zijn daad niet goed. Het is nooit rustig op zondag. De uitgebreide ontbijtjes komen altijd op een ander moment dan zondagochtendmiddag rond 12 uur. En de freudiaanse versprekingen maak je alleen op momenten dat het niet zo heel erg is.(Gelukkig maar)

De zondag is eigenlijk een grandioos mooie dag, waarvan je blij mag zijn als je hem keer op keer, maar liefst 52 keer in een jaar, mag meemaken. Onderschat de zondag niet! Voordat het te laat is. De zondag heeft je lief. Nu moet jij de zondag nog lief hebben!


1 opmerking:

Maite zei

Ik zal je een stukje laten lezen over Freudiaanse versprekingen :D Ik moest er zelf wel om lachen, vooral de laatste verspreking.

"Vooral door de verdichting kunnen dromen soms geestig zijn op dezelfde manier als versprekingen. De gastvrouw vraagt bij het weggaan: 'Wil je er nog eentje voor onder de trein?' en bedoelt 'voor onderweg in de trein'. Iemand leest 'zelfbevrediging in tien lessen' in plaats van 'zelfverdediging'. Een ander heeft het over de werkgroep 'pretentie' in plaats van 'preventie'. Een minister wil het onderhandelingsresultaaat voorleggen aan zijn 'vrouw, ... eh fractie'. Een reporter schakelt naar het 'Cotshuis, ... eh Catshuis' en iemand noemt een gezette collega 'prettig in de omvang, ... eh omgang'."
Uit: inleiding door Harry Stroeken in de Nederlandse vertaling van "De Droomduiding" van S. Freud.