vrijdag 22 juni 2007

Dé saaie les Nederlands

Hallo allemaal!
Dit keer een prachtig nepverhaal wat niet nep is, wat ontstond tijdens een saaie les Nederlands. Waar we teksten moesten verdelen in de categorieen: lyriek, epiek of dramatiek. Saai dus.
.
Toen de wereld geschapen was vormden hemel en aarde een prachtige eenheid. De aarde was bevolkt met dieren van allerlei soort: vissen krioelde in de wateren, vogels doorkruisten het luchtruim en veelkleurige dieren kropen over de aardbol. Maar er ontbrak nog een schepsel om dit alles te beheren.
.
.
Toen kwam Prometheus. Hij was de kleinzoon van een hemelgod en een titaan(reusachtig, geweldig krachtig persoon). Hij ging naar de aarde, nam wat leem en boetseerde daaruit een gestalte (dat zo wit als een lijk was, wangen zo rood als bloed, en haren zo zwart als kolen) die precies op de goden leek. De godin Pallas Athene, zijn vriendin, vond de gestalte zo mooi, dat zij er haar adem in blies. De gestalte kreeg een geest en zo ontstonden de eerste mensen.
.
.
Al gauw bevolkten talloze van deze schepselen de aarde, maar ach, ze hadden geen enkele ontwikkeling. Ze leefden als de dieren, wisten niet van kunst, cultuur of ook maar iets van de wereld om zich heen. Ze konden geen huizen bouwen en ze wisten niet hoe ze vuur moesten maken. Toen werd Prometheus hun leermeester. Hij leerde hun hun gaven te gebruiken, om kennis op te nemen, en op den duur konden ze de stenen bewerken, hout vormen, en ja zelfs huizen en schepen bouwen.
.
.
Maar aan een ding onbrak het nog. Het vuur! Prometheus leerde ze van alles, maar hoe hij vuur moest maken, dat wist hij niet. En zo kwam het dat de mensen erachter kwamen dat goden ook niet alles wisten. Prometheus vond de mensen te slim worden, en liet sommige mensen vermoorden zodat alleen het dommere ras overbleef. Toen kwam de zonnengod. De zonnengod liet zien dat ze vuur konden maken met de zon. De zonnengod riep de andere goden bij elkaar voor een spoedvergadering, ze waren het met elkaar eens dat Prometheus gemeen werd en ze lieten hem een tantaluskwelling ondergaan.

Prometheus werd gevangen genomen, en een andere god nam zijn taak over, deze god was de zonnengod. De zonnengod maakte de mensen vrolijk en blij. Totdat er op een dag twee mensen aan het vechten waren. De zonnengod wilde dit oplossen, toen hij erachter kwam dat mensen niet meer neutraal bleven maar aan een kant gingen staan. Toen was de eerste oorlog begonnen.

De mensen gingen dood, de bomen verslapten een voor een omdat de goden het niet meer lieten regenen en er geen zon meer scheen, de huizen brokkelde af. En de zonnengod keek met een trieste blik naar beneden, en besloot om over 1000 jaar het opnieuw te proberen met de zogenaamde Oerknal.
.
.
Zo kwam het dat er mensen op aarde kwamen en de mensen cru en gemeen werden en er oorlog ontstond waardoor de mensen stierven, zo kwam het dat er huizen en schepen werden gebouwd en afbrokkelden als ze niet meer gebruikt werden, zo kwam het dat het licht werd en zo kwam het dat het nooit meer licht zou worden. En zo kwam het dat deze wereld bestond.


De moraal van dit verhaal is dat alles wat leeft ook weer dood gaat. Dat dingen die worden gebouwd ook weer afbrokkelen. En dat planten en dieren die op de aardbol verschijnen ook weer verdwijnen. Door middel van oudheid, ziekte of oorlog. En dat zelfs goden (bovennatuurlijke verschijnselen) daar niks aan kunnen doen.....


6 opmerkingen:

Unknown zei

mooi verhaal =O

Anoniem zei

jaja, mooi verhaaltje hor:P:P
maare wat doe jij bij de les nederlands joh xD

Anoniem zei

hoi :P

zoals aan ieder leven een eind zit, ook aan dit verhaal. mooi verzonnen!!!

angelo zei

knap!

astrid zei

Hai lieve Kayl,

leuk verhaal schat.
Alleen± ik vind je persoonlijke verhalen VEEL leuker.
Ik wil meer over wat jou bezighoudt.

Liefs,

Mama

Kayleigh zei

Ja, maar dit vond ik zo'n mooi half verzonnen verhaal, dat ik het gewoon even met jullie moest! delen

Kusss