donderdag 25 oktober 2007

Geen baby, wel een kindje voor Katja Schuurman

En dit keer een lekker actueel en relevant onderwerp, nouja lekker, lekker... Nee. Maar het is voor een goed doel, en dan heb ik het ook eens over iets echt actueels! Gisteravond, donderdag 24 oktober was Katja Schuurman bij DWDD, (De Wereld Draait Door) ze vertelde, naast de persoonlijke vragen ook over Return to Sender. En ja, wat is Return to Sender nou eigelijk?

RTS is een soort van stichting/organisatie die bijzondere producten uit arme landen haalt. Landen zoals: Peru, Brazilie, Senegal, Kenia, India, Sri Lanka, Cambodja, Mongolie en China. RTS, mede mogelijk gemaakt door Katja Schuurman, die hier ook een aparte televisie uitzending voor heeft (1e uitzending, 27 oktober, Ndl 3, 21.50) gaat naar verre arme landen en zoekt daar bijzondere producten en objecten die ze dan hier in Nederland verkopen. De opbrengst is voor een normaal salaris van de vrouwen die de producten maken en de winst is voor goede doelen in het land van herkomst.

Gister in DWDD, kwam Katja met een pop, een tas, een kruk en een mand aan, en dat zijn ook de soort producten die te koop zijn in Nederland, en waar? U mag drie keer raden, want u raad het nooit. Deze producten die volledig voor het goede doel zijn, zijn te koop in de HEMA! U dacht natuurlijk gelijk al, toen ik begon over dit onderwerp. Daar klopt iets niet. Kayleigh en een actueel EN relevant onderwerp? Nee! Nou wel dus! Want deze spullen zijn te koop in de Hema, en volgens Katja ook nog eens voor echte Hema prijzen! Hema prijzen? Wat zijn dat dan?! Volgens Katja was de kerstversiering 4,95 en de sjaal ergens in de 20 euro. Echte Hema prijzen dus.

Deze stichting bestaat al sinds 2006, opgericht door Katja, Tessa Vos en Maarten van Huijstee. Maar er waren heel wat problemen en de producten bleken zelfs niet aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen. Dit is nu gelukkig voorbij, en dankzij Katja gaat de Hema waarschijnlijk een stap hogerop in de goede richting. Vanaf 29 oktober zijn de spullen te koop in de Hema, ook op de Hemasite kunt u een uniek product van RTS bestellen!

Ik reken op u!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik sta hier heel erg kritisch tegenover. Bijzondere producten uit arme landen is (waarschijnlijK) nog steeds kinderarbeid en dergelijken.

Kayleigh zei

Nee, dit is echt door vrouwen gemaakt. Geen kinderarbeid. Althans, dat heeft Katja gister zelf vertegenwoordigd bij DWDD!

PaulFW zei

Betaalt de HEMA je om dit te schrijven? :p Het is wel lief dat je het goeie doel promoot. :)

Liefs, Paul

angelo zei

Een goed doel maar ik vertrouw Katja niet zo

G Corner zei

Blegh. Katja. Wat een slet is dat toch:P

astrid zei

Ik ben het geheel eens met Angelo en ene Cor.
Katja is de grootste slettebak en hoer van Nederland en het enige wat zei wil is haar rotkop op televisie.
Als ik wat doe voor het goede doel, is het alleen voor Greenpeace en het WNF en vooral niet ten gunste van televisie met Katja Schuurdoos.

Astrid

astrid zei

sorry waar zei staat bedoel ik zij, die slettebak, mama