zaterdag 28 juli 2007

Het sprookje: De MMM!

Er was eens een kat die eigelijk Mitty heette. Mitty was gemeen en vals tegen iedereen. Daarom werd Mitty door de mensen van het dorp Moordzuchtige en Martelende Mitty genoemd. We noemen hem voor het gemak maar MMM. MMM was nooit een lieve kat geweest. MMM lag voorheen in een goot, en zorgde voor zichzelf. Haar eten was meestal een rat of een fret. Heel soms kwam er een andere kat die ze verscheurde met haar scherpe hoektanden.

Toen op een dag kwam er een meisje langs de goot. Dit meisje woonde in een klein gezin en haar droom was om een huisdiertje te hebben. Dit mocht niet van haar ouders, ze moest wachten tot ze 15 was en dan kon ze de verantwoording wel aan vonden ze. Maar toen het meisje MMM vond, en ze niks vermoedde, nam ze het mee naar huis.

MMM was slim, slimmer dan de gemiddelde kat. En ze wist dat als ze met dit meisje mee naar huis ging ze het heel goed zou krijgen. MMM wist ook dat ze daar haar plannetjes kon uitbroeden om zo na een paar jaar heel het dorp in haar macht te krijgen. MMM wilde namelijk dat de mensheid zou uitsterven. Niet alleen de mensheid, ook de honden en andere dieren die een bedreiging vormde. Maar MMM was een ding vergeten, zodra ze gemeen zou doen tegen een meisje, zou MMM haar gemeenheid en valsheid verdwijnen.

Toen MMM bij het meisje thuis was, en ze te horen kreeg dat ze mocht blijven, ging ze opletten op haar gedrag. Het meisje vond MMM eerst nog lief, schattig en een leuk katje. Maar MMM ging haar plannen bedenken, ze lag stil in een hoekje, of ze zat naast haar kattenbak, of op de vensterbank. En op een dag lag ze daar, haar plan uit te zoeken toen het meisje naast MMM ging zitten. Het meisje aaide MMM, maar MMM werd wakker uit haar plan en krabte het meisje. Het meisje schrok en gaf MMM een tik. MMM probeerde zich te beheersen, maar het werd haar teveel en gaf het meisje nog een tik toen het meisje haar weer wilde aaien.

Moordzuchtige en Martelende Mitty veranderde. Ze werd lief en klom bij het meisje op schoot. Ze spon en strekte haar pootjes uit. Het meisje knuffelde Moordzuchtige en Martelende Mitty. Mitty die niet meer Moordzuchtig was en Martelde. Mitty kon de wereld niet meer veroveren. Ze had geen gemene plannen meer, en deed voortaan lief tegen iedereen in het dorp. Mitty kwam in het Guinness World Records boek. Met twee dingen. Ze werd de oudste kat van de wereld. En ze werd de liefste kat van de wereld. Het meisje was blij, en het gezin ook. Mitty mocht blijven totdat ze dood zou gaan.

En dus, ja, echt waar, ze leefde nog lang en gelukkig!

1 opmerking:

PaulFW zei

Ik wou net zeggen, MMM lag anders behoorlijk suf te pitten laatst. Of MMM nam even pauze van de wereld veroveren, dat kan ook ;)

Liefs, Paul